Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Babeczki dyniowe na Halloween

Składniki:

• 225 g mąki pszennej pełnoziarnistej
• 20 g kakao
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
• 150 g brązowego cukru
• 2 duże jajka
• 300 ml kefiru
• 85 g roztopionej margaryny do pieczenia
• 100 g gorzkiej czekolady
• 100 g puree z dyni
• lukier, roztopiona czekolada do dekoracji

Przygotowanie:

W jednej misce mieszamy dokładnie suche składniki.
W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy kefir oraz roztopione (przestudzoną) margarynę.
Wlewamy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy łyżką. Dodajemy dynię (bardzo ważne by było to zmiksowane puree bez pestek).
Czekoladę siekamy na większe kawałki i dodajemy ją do ciasta.
Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Przestudzone babeczki dekorujemy kolorowymi lukrami i pajączkami zrobionymi z czekolady.

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty