Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Babeczki Wielkanocne

Składniki na babeczki:

2 szklanki mąki (1 szklanka mąki pszennej,1 szklanka mąki pełnoziarnistej)
1 szklanka cukru brązowego
3/4 szklanki oleju
4 jaja
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki mleka ryżowego

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać jaja,cukier,olej i mleko. Wszystko dokładnie wymieszać i napełnić papilotki do 2/3 ich wysokości. Babeczki pieczemy ok 20 minut w temperaturze 150 stopni.

Składniki na krem:

1 szklanka serka śmietanowego
0,5 szklanku cukru pudru
1/3 szklanki margaryny nieutwardzonej
barwnik spożywczy (opcjonalnie)
draże
posypki

Masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy serek śmietankowy. Na samym końcu dodajemy odrobinę barwnika i dekorujemy przestudzone babeczki.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty