Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Banany z grilla

Składniki:

banany
czekolada (najlepiej gorzka z dużą zawartością kakao)

Sposób przygotowania:

Skórkę banana nacinamy z wierzchu tworząc „kieszonkę”, do której wkładamy kilka kostek czekolady. Owoce umieszczamy na rozgrzanym grillu i pieczemy z dwóch stron po ok. 10-15 minut. Banany będą gotowe, gdy ich skórka nabierze ciemnej barwy a czekolada pięknie się rozpuści.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty