Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Chleb

Chciałabym aby chleb pieczony przeze mnie w domu miał jak najwiecej wartości odżywczych i był przy tym mniej kaloryczny. Co robić?

Komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Odpowiedzi

  1. [Ekspert] Chleb

    Data: 10.03.2014 :   Autor: Alicja.Drzewiecka -

    Odpowiedz

    Jest kilka sposobów, aby chleb pieczony przez nas był jeszcze zdrowszy.

    – Pierwszy to zastąpienie białej mąki, mąką razową, orkiszową, pełnoziarnistą i innymi (nie musimy całkowicie rezygnować z białej mąki, ale dobrze będzie jeśli chociaż jej część zamienimy na inną, lepszą)

    – Drugi to dodawanie do naszego chleba nasion, suszonych owoców czy otrąb.

    – Postarajmy się również wyeliminować z naszych wypieków biały cukier. Zastąpmy go brązowym, miodem, melasą lub stewią.

Powrót do listy pytań
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty