Jest kilka sposobów, aby chleb pieczony przez nas był jeszcze zdrowszy.
– Pierwszy to zastąpienie białej mąki, mąką razową, orkiszową, pełnoziarnistą i innymi (nie musimy całkowicie rezygnować z białej mąki, ale dobrze będzie jeśli chociaż jej część zamienimy na inną, lepszą)
– Drugi to dodawanie do naszego chleba nasion, suszonych owoców czy otrąb.
– Postarajmy się również wyeliminować z naszych wypieków biały cukier. Zastąpmy go brązowym, miodem, melasą lub stewią.
Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki.
Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. kliknij tutaj ›
[Ekspert] Chleb
Data: 10.03.2014 : Autor: Alicja.Drzewiecka -
Jest kilka sposobów, aby chleb pieczony przez nas był jeszcze zdrowszy.
– Pierwszy to zastąpienie białej mąki, mąką razową, orkiszową, pełnoziarnistą i innymi (nie musimy całkowicie rezygnować z białej mąki, ale dobrze będzie jeśli chociaż jej część zamienimy na inną, lepszą)
– Drugi to dodawanie do naszego chleba nasion, suszonych owoców czy otrąb.
– Postarajmy się również wyeliminować z naszych wypieków biały cukier. Zastąpmy go brązowym, miodem, melasą lub stewią.