Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Ciasto Halloween Espresso (okrągła forma – 26 cm)

Składniki:

1 porcja kruchego ciasta
400 g puree z dyni
200 g crème fraîche
3 łyżki cukru trzcinowego
2 jaja
½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej oraz ½ łyżeczki imbiru i ½ łyżeczki sproszkowanego cynamonu
100 ml porządnego espresso
100 g rodzynek sułtańskich

Przygotowanie:

Przygotować dynię – pociąć dynię na kawałki i gotować na parze. Rozgnieść ugotowane kawałki na purée. Pozostawić purée z dyni do odsączenia w stożkowym sicie lub muślinowej ściereczce.
Rozwałkować ciasto do odpowiedniego rozmiaru na posypanej mąką powierzchni lub między dwoma arkuszami folii i wyłożyć na blasze posmarowanej tłuszczem. Wymieszać wszystkie składniki i umieścić na wyłożonej blasze. Rozgrzać piekarnik do 200°C i piec ciasto na środkowym poziomie przez ok. 45 minut. Zostawić do schłodzenia. Podawać ciasto z bitą śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty