Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Ciasto kruche

Składniki

mąka – 1,5 kg
margaryna nieutwardzona- 1 kg
cukier puder – 0,5 kg
żółtka – 6 szt.

Technika wykonania:

Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z tłuszczem, dodać cukier puder i żółtka, zarobić ciasto nożem starając się połączyć wszystkie składniki ciasta, schłodzić.
Temp. pieczenia: 180°C – 220°C
Czas pieczenia uzależniony od wielkości wyrobów.
Z tak przygotowanego ciasta możemy sporządzić babeczki kruche, tarty, spody do serników, jabłeczników.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty