Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Ciasto marchewkowe – strasznie dobre

Składniki:

szklanka oleju,
dwie szklanki drobno utartej marchwi,
cztery jajka,
dwie szklanki mąki,
szklanka cukru,
dwie łyżeczki proszku do pieczenia,
dwie łyżeczki cynamonu
dwie łyżeczki sody,
szczypta soli,
orzechy i rodzynki (po 10 dag).

Wykonanie:

Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy, rodzynki – mieszamy krótko mikserem do połączenia wszystkich składników. Pieczemy w temp. 180 stopni, około 40 minut. Wierzch można ozdobić krwistoczerwonym lukrem, polewą czekoladową albo polewą truskawkową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

  1. Pingback: Słodka jak marchewka | Przyjazna słodycz

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty