Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Ciepłe nektarynki z bakaliowym, słodkim serkiem

Składniki:

1 łyżka serka śmietankowego
1 łyżeczka migdałów w płatkach
1/2 łyżeczki miodu
szczypta cynamonu
nektarynka
figa (opcjonalnie)
listki świeżej mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Nektarynkę umyć, osuszyć i przeciąć w pół. Następnie należy ostrożnie wyjąć pestkę (tak aby nie uszkodzić obu połówek owocu). Figę pokroić na plasterki. Owoce piec ok. 10-15 minut w temperaturze 200 stopni na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Serek wymieszać z migdałami, orzechami i miodem, dosłodzić wedle uznania miodem.

Gdy owoce będą już miękkie – na połowę nektarynki położyć plasterek figi, a na wierzch nałożyć za pomocą łyżki serek. Całość udekorować świeżą miętą i podać od razu po przygotowaniu.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty