Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Czekoladowa owsianka

Składniki:

1,5 szklanki mleka 2%
0,5 szklanki płatków owsianych
1 łyżka otrębów owsianych
1 łyżka kakao
1 łyżka brązowego cukru
garść migdałów
garść daktyli
truskawki
mięta

Sposób przygotowania:

Mleko zagotować i dodać do niego cukier, kakao, otręby i płatki. Mieszać tak długo, aż płatki zaczną się rozklejać (ok 3-4 minuty). Podawać w pucharku z migdałami, daktylami i truskawką, udekorować listkami świeżej mięty.
Owsianka doskonale smakuje podana na ciepło jak i na zimo.
Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty