Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Czekoladowe lizaki w sam raz na Walentynki

Składniki:

100 g czekolady mlecznej
100 g czekolady gorzkiej (min.73 % miazgi kakaowej)
5 g ryżu prażonego

Sposób przygotowania:

Obie czekolady siekamy na drobne kawałeczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy troszkę przestygną łączymy je ze sobą i dodajemy prażony ryż.
Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do foremek w kształcie serca.
Lizaki pozostawiamy do zastynięcia na min. 5 godzin w chłodnym miejscu (może to być lodówka).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty