Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Dekoracja tortu

Widziałam u znajomej tort cudowne wykończony fiołkami w cukrze. Jak je przygotować?

Komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Odpowiedzi

  1. [Ekspert] Dekoracja tortu

    Data: 19.08.2013 :   Autor: Alicja.Drzewiecka -

    Odpowiedz

    Zasada jest bardzo prosta:

    1. Kwiaty (każde jadalne) należy umyć i osuszyć. Musimy być bardzo delikatni, żeby nie uszkodzić kwiatostanu.

    2. Następnie malutkim pędzelkiem malujemy każdy płatek kwiatka kurzym białkiem.

    3. Kwiatek zanurzamy w cukrze. Najlepiej, gdy użyjemy drobnego cukru do wypieków.

    4. Delikatnie strzepujemy nadmiar cukru.

    5. Suszymy kwiatki.

    Przechowujemy je w szczelnym suchym pojemniczku.

Powrót do listy pytań
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty