Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Domowy kisiel z truskawek z dodatkiem melasy

Składniki:

300 g świeżych truskawek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki melasy
5 łyżek wody

Sposób przygotowania:

Melasę rozpuszczamy wraz z mąką ziemniaczaną w wodzie. Truskawki myjemy, usuwamy z nich szypułki i miksujemy. Do owoców dodajemy wodę z mąką i melasą, dokładnie mieszamy. Gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty