Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Figi

Ostatnio modne w kuchni są figi. Jakie wartości odżywcze posiadają te owoce?

Odpowiedz na „Alicja.DrzewieckaAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Odpowiedzi

  1. [Ekspert] Figi

    Data: 03.02.2015 :   Autor: Alicja.Drzewiecka -

    Odpowiedz

    Figi są bardzo bogate w wapń ,żelazo i witaminy: C i B ( B1,B2,B6,PP). Jeśli nie mamy pod ręką tych świeżych, sezonowych warto sięgnąć po owoce suszone. Figi suszone zawierają bowiem wapń, żelazo, błonnik i potas. Ponadto, spośród różnych rodzajów owoców suszonych, wykazują największą zawartość przeciwutleniaczy (działają antyoksydacyjnie).

Powrót do listy pytań
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty