Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Glazura do ciast

Jak przygotować glazurę do ciast?

Komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Odpowiedzi

  1. [Ekspert] Glazura do ciast

    Data: 02.01.2014 :   Autor: Alicja.Drzewiecka -

    Odpowiedz

    Najłatwiejszym sposobem jest wykorzystanie dżemy morelowego.
    Sposób przygotowania:
    3/4 szklanki dżemu + 1/4 szklanki gorącej wody+ 1 łyżka brązowego cukru+ 1 łyżka soku z cytryny

    Dżem mieszaj w garnuszku z wodą i sokiem, a potem zmiksuj, dodaj cukier i gotuj na małym ogniu dopóki nie zacznie gęstnieć.

    Na ciasto nanoś glazurę za pomocą pędzelka lub łyżeczki.

Powrót do listy pytań
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty