Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Jagodowy sernik na zimno

Składniki:

• 500 g chudego twarogu
• galaretka jagodowa
• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
• owoce borówki
• owoce czerwonej porzeczki
• listki świeżej mięty

Sposób przygotowania:

Galaretkę rozpuścić we wrzątku z połową wody ( z przepisu z opakowania). Dodać ekstrakt waniliowy. Galaretkę przestudzić i gdy zacznie lekko tężeć ubić ją mikserem na najwyższych obrotach. Dodać twaróg i delikatnie połączyć masy za pomocą łyżki. Masę przelać do dużej formy lub foremek sylikonowych i wstawić do lodówki. Gdy stężeje podawać z owocami porzeczki i borówki, udekorowane listkami świeżej mięty.

 Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty