Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Karob

Co to jest karob?

Komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Odpowiedzi

  1. [Ekspert] Karob

    Data: 10.04.2014 :   Autor: Alicja.Drzewiecka -

    Odpowiedz

    Karob zwany jest chlebem z drzewa świętojańskiego.Wyrabia się z niego melasę ( ciemnobrązowy gęsty syrop z karmelowym posmakiem) oraz proszek (substytut kakao, zamiennik czekolady), które są źródłem magnezu, żelaza i fosforu. Jest to naturalny produkt, który nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów, alergenów, kofeiny i teobrominy
    Świetnie sprawdzi się w kuchni alergika, wegana, wegetariana i diabetyka.

Powrót do listy pytań
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty