Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Keks

Składniki

250g maka pszenna
250g jaja
170g cukier puder
200g margaryna 80% bez tłuszczów utwardzonych
100g owoce do keksu
100g rodzynki
50g skórkę pomarańczową
8 g proszek do pieczenia
esensja pomarańczowa

Przygotowanie

Margarynę ubić mikserem stopniowo dodawać cukier puder, gdy masa lekko się napowietrzy dodawać żółtka, esencję pomarańczową. Do masy dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Do ciasta wsypać owoce oprószone mąką wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać, przełożyć do formy keksowej odpiekać w nagrzanym piekarniku około 185 stopnia Celsjusza około 50-55 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty