Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Kokosowe trufle z kaszy jaglanej

Składniki:

• 120 g kaszy jaglanej
• 2 szklanki mleka (może być migdałowe, sojowe lub krowie)
• 4 szklanki wody
• szczypta soli morskiej
• 100 wiórków kokosowych
• 100 g białej czekolady

Sposób przygotowania:

Kaszę sparzyć wrzatkiem i odcedzić na gęstym sitku. Mleko, wode i kasze umieścić w garnuszko, dodać szczyptę soli i gotować na wolnym ogniu aż kasza wchłonie cały płyn. Czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej i gdy bedzie płynna dodać ją do kaszy. Całość zmiksować za pomocą blendera. Masę odstawiamy do lodówki na 2-3 godzinki. Następnie formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Podajemy w małych papilotkach.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty