Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Krem budyniowo-orzechowy

Składniki:

25 dag Maestry do kremów
½ szklanki cukru pudru
½ opakowania budyniu waniliowego bez cukru
15 dag zmielonych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Ugotować pół porcji budyniu i ostudzić. Margarynę Maestra zmiksować z cukrem pudrem. Do masy dodawać po łyżce zimnego budyniu, cały czas miksować. Na koniec dodać mielone orzechy i dokładnie wymieszać.

Do napełnień babeczek, eklerów, ptysiów, karpatki oraz innych ciast.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty