Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Krem Russel

Receptura:

jaja – 5 szt
margaryna nieutwardzona – 0,5 kg
cukier – 0,25 kg
kakao – 3 łyżki
lub owoce mrożone 0,5 kg

Technika wykonania:

Ubić tłuszcz na puszystą masę. Jaja z cukrem ubić na parze w temp. do 40°C. Zdjąć i ubijać do ochłodzenia masy jajowo – cukrowej do temperatury ubitego tłuszczu. Podczas ubijania tłuszczu na wolnych obrotach, dodawać małymi porcjami masę jajowo – cukrową. Do dobrze połączonej masy tłuszczowo – jajowo – cukrowej dodać składniki smakowo – zapachowe (kakao, owoce mrożone, spirytus, rum).

Zastosowanie:

Do przekładania tortów, rolad biszkoptowych, ciastek tortowych.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty