Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Lekkie batoniki

Składniki:

-100 g margaryny
-1/2 szklanki cukru brązowego
-1/2 szklanka miodu
-150 g kandyzowanych owoców
-50 g pestek słonecznika
-4 szklanki płatków owsianych

Sposób przygotowania:

Margarynę rozpuszczamy w rondelku wraz z cukrem i miodem. Gdy się zagotuje pozostawiamy na wolnym ogniu jeszcze przez 2 minuty, nie mieszamy.
Następnie dodajemy płatki owsiane i bakalie. Całość dokładnie mieszamy,tak aby masa otoczyła produkty sypkie.
Przekładamy to do blaszki wyłożonej papierem i schładzamy w lodówce minimum 2 godziny. Przed podaniem batoniki należy pokroić.

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty