Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Muffinki na drugie śniadanie

Składniki:

1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
1/4 szklanki otrąb (drobno zmielonych)
1/4 szklanki brązowego cukru
2 łyżki miodu
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka sody
pół łyżeczki soli
jajko
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
1/4 szklanki oleju rzepakowego
1 łyżeczka cynamonu
garść rodzynek
2 duże banany
garść migdałów w płatkach

Sposób przygotowania:

Składniki suche wymieszać z suchymi, mokre z mokrymi. Następnie połączyć wszystko w całość dodać rodzynki i rozgniecione banany.
Masę przełożyć do foremek (najlepiej w papilotki), posypać płatkami migdałów i piec w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

  1. Pingback: Słodka jak marchewka | Przyjazna słodycz

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty