Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Mus czekoladowy z nutką chilli

Składniki:

• 100 g czekolady gorzkiej o zawartości kakao min. 70 %
• 1 łyżka miodu
• 2 żółtka
• 100 ml śmietany 30 %
• szczypta suszonego chilli (ilość wg. uznania)

Sposób przygotowania:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy i dodajemy żółtka – szybko mieszamy za pomocą trzepaczki.
Śmietanę ubijamy na sztywno mikserem i stopniowo łączymy z masą czekoladową. Doprawiamy do smaku chilli i miodem.

Smacznego!

 

Komentarze użytkowników

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty