Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Obieranie orzechów ze skórki

Zawsze mam problem przy obieraniu orzechów. Skórka schodzi ciężko i trzeba się przy tym sporo namęczyć. W jaki sposób najprościej i najszybciej obrać orzechy ze skórki?

Komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Odpowiedzi

  1. [Ekspert] Obieranie orzechów ze skórki

    Data: 22.07.2013 :   Autor: Alicja.Drzewiecka -

    Odpowiedz

    Orzechy wysypujemy na suchą blachę i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut. Uprażone wysypujemy na ściereczkę i delikatnie pocieramy nią bakalie. Uwaga- uważajcie, żeby nie przypalić bakalii podczas prażenia, gdyż nabiorą wówczas gorzkiego smaku.

Powrót do listy pytań
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty