Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Otręby

Czym są otręby?

Komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Odpowiedzi

  1. [Ekspert] Otręby

    Data: 10.03.2014 :   Autor: Alicja.Drzewiecka -

    Odpowiedz

    Jest to produkt uboczny powstały w wyniku przemiału zbóż takich jak owies, pszenica czy żyto. Zawierają dużą ilość błonnika (usprawnia funkcjonowanie kosmków jelitowych), mikro i makro elementów oraz witamin.

    W naszych wypiekach mogą stanowić wypełniacz, częściowo zastępując białą mąkę.

Powrót do listy pytań
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty