Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Pączki serowe z cynamonem

Składniki:

• 600 g mąki pszennej pełnoziarnistej
• 500 g sera twarogowego
• 1/2 kostki margaryny
• 1 łyżeczka sody
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 jaja
• 1/2 szklanki brązowego cukru
• 1/2 łyżeczki spirytusu/ octu
• cynamon (do posypania)
• olej (do smażenia)

 Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zagnieść w gładkie, sprężyste ciasto (składniki mieć temperaturę pokojową). Ciasto należy rozwałkować na grubość ok. 1cm i za pomocą szklanki lub foremek wyciąć pożądane kształty.

Rozgrzać olej i smażyć pączki na złoty kolor z obu stron.
Lekko ostudzić i posypać dużą ilością aromatycznego cynamonu.

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

  1. Data: 29.07.2015 :   Autor: Gaviota

    Odpowiedz

    Pzepyszne! Udało mi się uzyskać doskonałą wilgotność. Widzę, że Twoje też są dość płaskie. Zastanawiam się, dlaczego. Moje tak pięknie rosły, ale po wyjęciu z piekarnika i ostygnięciu – po prostu opadły. Myślisz, że da się jakoś temu zaradzić? Pozdrawiam słonecznie! :)

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty