Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Panna cotta z truskawkowym sosem

Składniki:

500 ml jogurtu naturalnego
200ml mleka
2 łyżki karobu
żelatyna deserowa (proporcje wg. przepisu z opakowania)
laska wanilii
truskawki

Sposób przygotowania:

Mleko zagotowujemy z rozciętą i wyskrobaną laską wanili (dodajemy również ziarenka). Dodajmey karob i mieszamy. Żelatynę przygotowujemy według przepisu z opakowania i dodajemy do pozostałych składników. Gdy mieszanina troszkę przestygnie dodajemy jogurt i energicznie mieszamy całość. Masę przelewamy do pucharków i odstawiamy do ścięcia na ok. 2 godziny.

Truskawki miksujemy i sosem polewamy gotowy deser.

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty