Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Przechowywanie białka kurzego

Bardzo często, gdy przygotowuje ciasto, zostaje mi spora ilość białek. Jak mogę je przechować?

Komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Odpowiedzi

  1. [Ekspert] Przechowywanie białka kurzego

    Data: 03.02.2015 :   Autor: Alicja.Drzewiecka -

    Odpowiedz

    Białka przechowuj zawsze w zamkniętym opakowaniu. W lodówce wytrzymają do tygodnia, natomiast w zamrażarce nawet do 3 miesięcy. Pamiętaj, żeby na opakowaniu umieścić informację, kiedy je zamroziliśmy i ile sztuk znajduje się w środku.

Powrót do listy pytań
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty