Przyjazne przepisy

Dołącz do grona autorów receptur przyjaznych ciastek i pochwal się swoimi specjałami.

Babka drożdżowa

Składniki: ok. 900 g mąki pszennej 60 g świeżych drożdży 250 ml. mleka 200 g margaryny nieutwardzonej 200 g cukru 300 g rodzynek 1 jajko 5-6 żółtek 20 ml. rumu odrobina soli do dekoracji orzechy włoskie i migdały Wykonanie: Namoczyć rodzynki. Drożdże rozpuścić w letnim mleku, dodać odrobinę cukru oraz tyle mąki, żeby „rozczyn” osiągnął konsystencję gęstej

Czytaj więcej

Tarta z jabłkami

Receptura:

mąka – 0,5 kg
margaryna Maestra do ciast kruchych – 0,330 kg
cukier puder – 0,165 kg
żółtka – 2 szt.
cukier waniliowy

Czytaj więcej

Krem budyniowo-orzechowy

Składniki: 25 dag Maestry do kremów, ½ szklanki cukru pudru, ½ opakowania budyniu waniliowego bez cukru, 15 dag zmielonych orzechów włoskich

Czytaj więcej

Tort orzechowy

Składniki: 6 jaj, 150g cukier kryształ, 120g mąki, 4g proszku do pieczenia, 50g rozdrobnionych orzechów, Aromat migdałowy, Krem orzechowy, 250g margaryny bez tłuszczów utwardzonych, 310g cukier kryształ, 16 żółtek, 250g orzechów włoskich (drobnych przesianych), 10g żelatyny

Czytaj więcej

Piramidki serowe z malinami

Składniki: 200g margaryna, 80% Maestra (bez tłuszczów utwardzonych), 400g mąka pszenna, 100g mąka gracham, 300g żółtek, 150g cukier puder, 10g. cukier waniliowy, 5g. proszek do pieczenia

Czytaj więcej
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty