Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Tu znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące programu Przyjazna Słodycz. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat samych produktów, cukierni czy cukierników, jesteś we właściwym miejscu.

Autor: Marchewka_81

Jak kruszycie czekoladę na drobne kawałki?

Odpowiedź
Autor: anonimowy

Czy zawodowi cukiernicy mają sprawdzoną technikę krojenia ciasta biszkoptowego do przekładania?

Odpowiedź
Autor: asiunia

jak w domowych warunkach przyspieszyć „rośnięcie” ciasta drożdżowego?

Odpowiedź
Autor: mała<3

Witam, Mam pytanie do wszystkich, którzy znają się na pieczeniu ciast ucieranych. Jestem mistrzynią w ich „warzeniu” obojętnie którzy przepis zastosuje i obojętnie jak starannie wszystko robię. Pomóżcie!

Odpowiedź
Autor: kasia

Witam :) mam pytanie odnośnie wyrabiania ciasta kruchego: podczas wałkowania ciasto rwie się i pęka, czy jest jakaś sztuczka, aby praca z ciastem kruchym stała się przyjemniejsza?

Odpowiedź
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty