Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Tu znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące programu Przyjazna Słodycz. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat samych produktów, cukierni czy cukierników, jesteś we właściwym miejscu.

Autor: Mama_Poli

Co zrobić, aby rodzynki nie opadały na spód ciasta?

Odpowiedź
Autor: iga

Sezon na truskawki właśnie się zaczął, co zrobić, aby podczas mrożenia nie straciły ładnego koloru?

Odpowiedź
Autor: daria

Jak idealnie przekroić biszkopt do zrobienia tortu?

Odpowiedź
Autor: irwin

Mam pytanie dotyczace próby zrobienia drożdżówki z budyniem. Starałem sie ją zrobić jak w cukierni, ale nastąpił błąd. Wygladalo to następująco: zrobiłem wzór jaki chciałem osiągnać z ciasta drożdżowego, nałożyłem budyń i ustawilem w miejscu o dużej wilgotności i podniesionej temperaturze. Niestety budyń mocno twardniał i trochę go musiałem mieszać i nałożyłem, włożyłem i trochę

Odpowiedź
Autor: martucha

Witam, Jak idealnie ubić śmietanę?

Odpowiedź
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty