Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Rogaliki krucho-drożdżowe

Składniki:

50-60 dag mąki,
6 dag drożdży,
1 jajko,
200 ml śmietanki 18%,
200 g margaryny nieutwardzonej 80%
3-4 łyżki cukru,
cukier waniliowy,
szczypta soli,
marmolada twarda do nadziewania.

Jak przyrządzić?

Wsypać na stół mąkę, dodać schłodzoną margarynę, następnie wymieszaną śmietanę z drożdżami oraz cukier roztarty z jajkiem i  solą. Wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować okrągły placek. Kroić na trójkąty, nadziewać marmoladą i zawijać rogaliki. Rogaliki pozostawić na chwilę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Podpiekać w temp. 180 stopni aż będą rumiane.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty