Słodkie pytania i przyjazne odpowiedzi

Sernik

Witam,
Ostatnio nauczyłam się piec sernik. Był pyszny, niestety po wyjęcia z piekarnika ciasto opadło. Czy każdy sernik opada, czy można w jakiś sposób temu zapobiec?

Komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Odpowiedzi

  1. [Ekspert] Sernik

    Data: 09.07.2012 :   Autor: Mieczysław Chojnowski - ekspert Akademii Mistrza

    Odpowiedz

    Sernik będzie delikatniejszy gdy do masy twarogowej dodamy trochę ubitej śmietany. Ponadto można wlać kieliszek winiaku, koniaku lub rumu. Po upieczeniu można pozostawić sernik na około 20 minut w wyłączonym piekarniku, dzięki temu mniej opadnie.

  2. Data: 30.07.2012 :   Autor: Autor

    Odpowiedz

    Po prostu nie nalezy dodawać proszku

  3. Data: 31.08.2012 :   Autor: Autor

    Odpowiedz

    Każdy sernik opada .

Powrót do listy pytań
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty