Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Śliwkowe crumble

Składniki:

100 g śliwek
100 g margaryny
1 łyżka brązowego cukru lub miodu
1 łyżka mąki pełnoziarnistej
1 łyżka płatków migdałów
1 łyżka otrąb pszennych

Sposób przygotowania:

Śliwki umyć, osuszyć, przeciąć na pół i wydrylować. Ułożyć w naczyniu żaroodpornych okragłą stroną do dołu. Następnie z margaryny i pozostałych, suchych składników należy zrobić kruszonkę i posypać nią owocę. Całość zapiekamy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty