Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Sylwestrowa rozpusta

Składniki:

• 200 g serka mascarpone
• 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
• zmiksowane, mrożone maliny
• 1/2 łyżeczki miodu ( dodajemy go do malin, jeśli są zbyt kwaśne)
• mieszanka orzechów

Sposób przygotowania:

Mascarpone wraz z ekstraktem waniliowym napowietrzami mikserem na najwyższych obrotach ok. 2 minut. Nakładamy warstwowo do pucharków (zaczynając od serka, konfitury, serka, a wierzch dekorujemy obficie mieszanką orzechów).

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty