Poznaj receptury na wartościowe smakołyki



Tort orzechowy

Biszkopt orzechowy

6 jaj
150 g cukier kryształ
120 g mąki
4 g proszku do pieczenia
50g rozdrobnionych orzechów
Aromat migdałowy

Krem orzechowy

250g margaryny bez tłuszczów utwardzonych
310g cukier kryształ
16 żółtek
250g orzechów włoskich (drobnych przesianych)
10g żelatyny
625g ubitej śmietany

Biszkopt

Białko ubić z cukrem, następnie dodać żółtka i wszystkie składniki sypkie

Krem

Cukier i żółtka ubić na parze około 75 stopni, dodać żelatynę, orzechy i ubitą margarynę. Po dokładny wymieszaniu dodać ubitą śmietanę delikatnie wymieszać.

Biszkopt nasączyć lekko nakropią z wody, cukru i likieru amaretto, przekładać kremem. Całość wyrównać posypać orzeszkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Komentarze użytkowników

Powrót do listy przepisów
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty