Witamy w słodkiej bazie wiedzy

Znajdziesz tu wiele ciekawych informacji na temat trendów w cukiernictwie, zrównoważonej diety, jej składników, a także składników naszych przyjaznych ciastek

Jesień i zima z awokado

Data: 30.01.2015    Autor: przyjaznaslodycz

Awokado to owocowy paradoks. Z jednej strony ma sporo z kalorii, ale z drugiej sprzyja zachowaniu szczupłej sylwetki. Jest dość tłuste, ale z powodzeniem może zastąpić masło i pomóc w obniżeniu złego cholesterolu. Niewiele w nim cukru, ale znakomicie sprawdza się w deserach. Dlaczego jeszcze warto je mieć zawsze pod ręką? Choć awokado uprawiane jest

Czytaj więcej

Domowa lekcja W-F

Data: 30.01.2015    Autor: przyjaznaslodycz

Zbyt wiele obowiązków powoduje, że nie masz czasu na regularne wizyty na siłowni? Domowy budżet pęka w szwach i trudno wygospodarować środki na dodatkowy karnet na zajęcia jogi lub do fitness klubu? Nie przejmuj się. By ćwiczyć i dbać o kondycję nie trzeba specjalistycznego sprzętu, osobistego trenera ani dużych nakładów finansowych. Tak naprawdę nie musisz

Czytaj więcej

Jedz jabłka, będziesz zdrowszy!

Data: 30.01.2015    Autor: przyjaznaslodycz

Pieczone, gotowane, duszone, smażone i surowe – jabłka w deserach sprawdzają się w każdej postaci. Zdrowe, smaczne i niedrogie mogą być uniwersalnym dodatkiem do przekąsek dla dzieci, ciast, koktajli, musów i kompotów. Warto sięgnąć po nie szczególnie teraz, bo właśnie jesienią mamy wysyp rozmaitych gatunków tego pysznego owocu. Jeść polskie jabłka jest nie tylko patriotycznie,

Czytaj więcej

Smakołyki bez pszenicy

Data: 23.01.2015    Autor: przyjaznaslodycz

Wartościowych i rzetelnych publikacji adresowanych do osób cierpiących na celiakię oraz osób na diecie bezglutenowej jest w Polsce niewiele. „Kuchnia polska bez pszenicy” jest jednym z tytułów, po który można sięgnąć bez obaw. Zawiera ponad 300 domowych i sprawdzonych przepisów bez glutenu, cukru i szkodliwych E-dodatków. Znajdują się w niej także porady dotyczące polecanych i

Czytaj więcej

Kulinarne śledztwo

Data: 23.01.2015    Autor: przyjaznaslodycz

Słaba odporność, powracające infekcje, ciągłe wizyty u lekarzy i w aptekach, antybiotyki, złe samopoczucie – znasz to skądś? Jeśli tak, to być może warto przyjrzeć się diecie. Tak zrobiła Julita Bator i doszła do interesujących wniosków. Swoje doświadczenia zebrała w książce „Zamień chemię na jedzenie”. Właśnie ukazała się druga część bestsellera, który przekonuje, że można

Czytaj więcej
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty