Witamy w słodkiej bazie wiedzy

Znajdziesz tu wiele ciekawych informacji na temat trendów w cukiernictwie, zrównoważonej diety, jej składników, a także składników naszych przyjaznych ciastek

Ciasteczko dla ucznia

Data: 25.09.2012    Autor: przyjaznaslodycz

Dzieci wróciły do szkoły, a mamy znów stanęły przed problemem – czym urozmaicić zestawy śniadaniowe, które maluchy zabierają w plecakach, żeby nawet największe niejadki były zadowolone. Czy możliwe jest, by do standardowego jabłka i kanapki dołożyć coś, co dodaje energii, jest przyjazne dla zdrowia, a w dodatku smaczne? Tak! To wartościowe przekąski – wypieki pełne

Czytaj więcej

Czas na olej

Data: 29.08.2012    Autor: przyjaznaslodycz

Olej w polskiej kuchni przeżywa prawdziwy renesans. Nie służy już tylko smażeniu, ale coraz częściej dodajemy go także do sałatek, zup i wypieków. Stał się składnikiem, który dodaje niepowtarzalnego smaku i aromatu. Na sklepowych półkach pojawia się coraz więcej rodzajów olejów roślinnych: orzechowe, kukurydziany, migdałowy, z pestek dyni, awokado. Który wybrać, z czym go jeść

Czytaj więcej

Magia liści herbacianych

Data: 27.08.2012    Autor: przyjaznaslodycz

Gości w każdej kuchni. Można ją pić i podawać na różne sposoby. Wydaje się tak pospolita i powszechna, że trudno ją sobie wyobrazić jako coś innego niż dobrze znany napój. A jednak herbata może być doskonałym składnikiem do przyrządzania oryginalnych potraw, wykwintnych deserów, aromatycznych ciast i przekąsek. Z uwagi na charakterystyczny, wyrazisty smak herbata stanowi

Czytaj więcej

Trenuj uśmiech

Data: 22.08.2012    Autor: przyjaznaslodycz

Wyobrażacie sobie trening fitness, w którym nie ma mowy o szalonym wysiłku i pocie, na zakończenie nie doskwiera ból mięśni, a głównym celem jest uzyskanie świetnej formy poprzez… uśmiech? Taka jest filozofia najnowszego hitu sportowego prosto ze Szwecji o nazwie Friskis & Svettis, który podbija całą Europę. Wszystko zaczęło się w 1978 r., gdy niejaki

Czytaj więcej

Na zdrowie!

Data: 16.08.2012    Autor: przyjaznaslodycz

Francuzi mawiają, że lampka czerwonego wina dziennie pomaga utrzymać doskonałą figurę i kondycję. Naukowcy coraz częściej potwierdzają pozytywne właściwości trunku, a jego fanów w Polsce wciąż przybywa. A zatem – cudowny specyfik, czy tylko smaczne placebo? Postanowiliśmy sprawdzić jak to jest z tym czerwonym winem. Francuski paradoks Dieta wysokotłuszczowa i jeden z najniższych wskaźników chorób

Czytaj więcej
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty