Witamy w słodkiej bazie wiedzy

Znajdziesz tu wiele ciekawych informacji na temat trendów w cukiernictwie, zrównoważonej diety, jej składników, a także składników naszych przyjaznych ciastek

Jedz lody, będziesz piękna

Data: 09.08.2012    Autor: przyjaznaslodycz

Czy lody to grzeszna letnia pokusa, której należy unikać? Ależ skąd! Mrożony przysmak może z powodzeniem stać się elementem naszej wakacyjnej diety. Tradycyjne, sorbety, lody bio – wszystkie zawierają składniki przyjazne dla organizmu. Jedyny warunek to nie przesadzać z ilością. Siła mleka Tradycyjne lody robione na mleku to nie tylko pyszny deser, ale także solidne

Czytaj więcej

Migdałowy uśmiech

Data: 02.08.2012    Autor: przyjaznaslodycz

Migdały przybywają do nas ze słonecznych krajów basenu Morza Śródziemnego i upalnej Kalifornii. Tam dojrzewają i nabierają swojego wyjątkowego, słodkiego smaku i aromatu, dzięki któremu są dziś jednym z ulubionych dodatków do ciast i słodyczy. Poznajcie ich zalety. Dla zdrowia Migdały przybyły do nas z Azji Środkowej i Mniejszej. Dziś uprawiane są najczęściej w basenie

Czytaj więcej

Weganizm na słodko

Data: 25.07.2012    Autor: przyjaznaslodycz

Weganizm to styl życia, w którym rezygnuje się nie tylko z jedzenia mięsa, ale także wszelkich produktów pochodzenia zwierzęcego, np. jajek, nabiału, miodu. Wbrew pozorom kuchnia wegańska ma bogate menu, w którym są także świetne słodycze. Warto ich spróbować, nawet jeśli nie jest się weganinem. W diecie wegańskiej dominują produkty roślinne: warzywa, owoce, rośliny strączkowe

Czytaj więcej

Waga potrzebna do szczęścia

Data: 25.07.2012    Autor: przyjaznaslodycz

Skąd się biorą ideały urody? Dlaczego jesteśmy tak podatne na terror wagi i diety cud? A przede wszystkim, dlaczego mimo przestrzegania wszystkich zaleceń nie udaje się zrzucić niechcianych kilogramów? Na te wszystkie pytania odpowiada szwajcarska psycholożka Maja Storch w swojej najnowszej książce „Ile waży twoje ja”. „Czy masz w domu regał pełen książek, opisujących wszystkie

Czytaj więcej

Coś słodkiego dla zdrowia

Data: 20.07.2012    Autor: przyjaznaslodycz

Słodkości i zdrowa żywność to pojęcia, które dla wielu osób nie idą ze sobą w parze. Niesłusznie, bo najnowsze trendy w żywieniu pokazują, w jaki sposób urozmaicać dietę cennymi składnikami, nie tracąc przy tym tego, co przy delektowaniu się deserami najważniejsze – wybornej słodyczy. Dziś opowiemy wam o tym, co można wyczarować używając mąki bezglutenowej.

Czytaj więcej
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty