Witamy w słodkiej bazie wiedzy

Znajdziesz tu wiele ciekawych informacji na temat trendów w cukiernictwie, zrównoważonej diety, jej składników, a także składników naszych przyjaznych ciastek

Sezon na zapasy

Data: 24.06.2014    Autor: przyjaznaslodycz

Lato i wakacje to nie tylko czas odpoczynku i cieszenia się słońcem, ale także moment, kiedy warto zadbać o wartościowe i przyjazne zapasy… na zimę. Czy warto w taki upał myśleć o ciężkich mrozach? Tak, bo to właśnie teraz jest najlepszy okres, by ze świeżych owoców i warzyw przygotować przetwory, które przydadzą się, gdy na

Czytaj więcej

Zawalcz o siebie

Data: 24.06.2014    Autor: przyjaznaslodycz

Brakuje Ci pewności siebie? Chciałabyś być bardziej waleczna i zdecydowana? Nie pomaga żaden kurs samodoskonalenia? Jest na to sposób – sztuki walki. Podczas treningu nauczysz się nie tylko umiejętności samoobrony, panowania nad emocjami i stawania oko w oko z przeciwnikiem, ale także poprawisz kondycję i zredukujesz poziom stresu. A jeśli nie jesteś pewna, od czego

Czytaj więcej

Kuchenne nowinki

Data: 03.06.2014    Autor: przyjaznaslodycz

Skrobia kuzu, tapioka, stewia – zdarzyło wam się natrafić na nie w blogowych przepisach? Nie wiecie, z czym to się je i czy warto używać tych tajemniczych składników w swojej kuchni? Mamy dla was mini przewodnik po kuchennych nowinkach, które mogą się przydać, kiedy w swoim gotowaniu stawiacie na przyjazne składniki. Zrównoważone i świadome odżywianie

Czytaj więcej

Kuchenne opowieści

Data: 02.06.2014    Autor: przyjaznaslodycz

„Kuchnia zawsze była dla mnie ważnym miejscem” zaczyna swoją książkę Anna Włodarczyk, autorka bloga Strawberries from Poland. Jej „Zapach truskawek. Rodzinne opowieści” to pełna ciepła, literackich smaków i kulinarnych aromatów historia o apetycie na życie i kuchni, w której spotykają się trzy pokolenia – babcia, mama autorki i sama Anna Włodarczyk. Jak wygląda kuchnia, która

Czytaj więcej

Coś słodkiego dla alergika

Data: 20.05.2014    Autor: przyjaznaslodycz

Rodzice dzieci cierpiących na alergie lub nietolerancje pokarmowe często muszą wyłączać z diety swoich pociech najpopularniejsze produkty – mąkę pszenną, jajka, mleko krowie, kakao. Wielu z nich przekonuje jednak, że opracowanie przyjaznego jadłospisu jest coraz łatwiejsze, a dzieci mogą jeść nie tylko zdrowo, ale i smacznie. Nie muszą więc rezygnować z tego, co lubią najbardziej,

Czytaj więcej
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty