Witamy w słodkiej bazie wiedzy

Znajdziesz tu wiele ciekawych informacji na temat trendów w cukiernictwie, zrównoważonej diety, jej składników, a także składników naszych przyjaznych ciastek

Zielony, czyli zdrowy!

Data: 30.04.2014    Autor: przyjaznaslodycz

Koktajle i smoothies to już pozycja obowiązkowa w wiosenno-letnim menu. Orzeźwiają, dostarczają energii, oczyszczają i dostarczają wielu cennych witamin i minerałów. W kolorowej palecie drinków coraz częściej kolorem dominującym staje się zielony. Koktajle ze szpinaku, zielonej pietruszki, mięty, bazylii i kiwi to jeden z najzdrowszych trendów. Dlaczego? Bo to prawdziwa bomba witaminowa. Do tej pory

Czytaj więcej

Królowa kasz

Data: 29.04.2014    Autor: przyjaznaslodycz

Kasza jaglana nazywana jest królową kasz. Otrzymywana z prosa jest bogata w witaminy, minerały, a co najważniejsze nie zawiera glutenu. Dzięki temu mogą ją jeść także alergicy, chorzy na celiakię i osoby będące na diecie. Lekkostrawna i łatwa w przygotowaniu świetnie nadaje się do dań słonych i słodkich. Jak wykorzystać ją w codziennym menu? Polacy

Czytaj więcej

Najtrudniejszy pierwszy krok

Data: 17.04.2014    Autor: przyjaznaslodycz

„To nie jest instruktaż o bieganiu i to nie są porady z tysiącem terminów, których znaczenia nie rozumiem. To książka o frajdzie, endorfinach, czystej radości” napisała znana dziennikarka Beata Sadowska, zachęcając do kupienia swojej debiutanckiej książki „I jak tu nie biegać!”. Opisuje w niej, jak rodziła się jej miłość do biegania. Uwaga, to uczucie może

Czytaj więcej

Nie tylko dla twardzieli

Data: 10.04.2014    Autor: przyjaznaslodycz

Triathlon, czyli trójbój to kombinacja trzech sportów: pływania, jazdy na rowerze i biegania, w której wygrywa ten, kto jest najszybszy i najbardziej wytrzymały. W Polsce zdobywa coraz większą popularność również dzięki gwiazdom, które uprawiają tę dyscyplinę. Wśród triathlończyków są m.in. Bartłomiej Topa, Marcin Dorociński i Maciej Stuhr. Chciałbyś dołączyć do tego grona? Oto, co musisz

Czytaj więcej

W krainie lodu

Data: 07.04.2014    Autor: przyjaznaslodycz

Mrożone warzywa i owoce są równie zdrowe i pełne witamin jak te świeże – mówią jedni. To nieprawda, mrożonek należy unikać, bo mogą wyrządzić więcej szkody niż pożytku – oponują drudzy. Jaka jest prawda o mrożonych produktach? Warto włączyć je do codziennej diety, czy lepiej unikać szerokim łukiem? Sprawdzamy. Zima i wczesna wiosna to czas,

Czytaj więcej
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty