Witamy w słodkiej bazie wiedzy

Znajdziesz tu wiele ciekawych informacji na temat trendów w cukiernictwie, zrównoważonej diety, jej składników, a także składników naszych przyjaznych ciastek

Zimowe kąpiele

Data: 03.01.2014    Autor: przyjaznaslodycz

Krioterapia to metoda lecznictwa, w której ciało poddaje się działaniu niskich temperatur. To świetny sposób zarówno na poważne dolegliwości, np. choroby stawów, jak i ogólną odnowę organizmu. Kto nie jest przekonany do zabiegów w zakładach medycznych, może spróbować sportu, który hartuje, dodaje energii i odświeża – zostań morsem i poznaj zalety naturalnej krioterapii. Morsem może

Czytaj więcej

Aromatyczne Święta

Data: 20.12.2013    Autor: przyjaznaslodycz

Cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, kardamon, a może mieszanka wszystkich składników? Dzięki przyprawom korzennym święta mają aromat dzieciństwa – tradycyjnego piernika, pierniczków ozdobionych kolorowym lukrem, które można zawiesić też na choince albo pełnym bakalii makowcem. Cokolwiek wybierzesz, przyprawy korzenne sprawią, że Boże Narodzenie będzie miało niepowtarzalny zapach i smak. Przypraw korzennych podobno jest aż kilkadziesiąt rodzajów.

Czytaj więcej

Najsłodsza książka roku

Data: 13.12.2013    Autor: przyjaznaslodycz

Dorota Świątkowska swojego słodkiego bloga założyła w 2006. Moje Wypieki miały być sposobem na uporządkowanie przepisów, a stały się jedną z najchętniej odwiedzanych stron kulinarnych w sieci. Dziś blog ma 116 tys. Fanów na Facebooku, a tysiące czytelniczek odwiedzają go codziennie w poszukiwaniu przepisów na niezwykłe desery. Teraz jeszcze więcej pomysłów na słodkości można znaleźć

Czytaj więcej

Królowa amerykańskiego stylu życia

Data: 12.12.2013    Autor: przyjaznaslodycz

Jak uszyć ciepłe kapciuszki z filcu na zimę, stworzyć świąteczną iluminację na dom, właściwie i ergonomicznie zapakować prezenty, zrobić choinkowe ozdoby oraz dżem z bekonu – Martha Stewart zna sposoby na te i wiele innych domowych problemów. Dzieli się nimi z kobietami od ponad 30 lat. Przez wielu uznawana za królową stylu, przez innych krytykowana.

Czytaj więcej

Mistrzowie w fartuchach

Data: 04.12.2013    Autor: przyjaznaslodycz

Karmelizowane oliwki podawane na drzewku bonzai, lody z owczego mleka, owoce morza serwowane z iPodem, z którego podczas degustacji płynie dźwięk szumiących fal, ciasto czekoladowe z mrożonym kremem z migdałów – takie kreatywne pyszności można zjeść w najlepszych restauracjach. Ich szefowie kuchni uchodzą za wirtuozów gotowania. Gdzie jedzenie staje się wielką przygodą? Oto kilka z

Czytaj więcej
Partnerzy Przyjaznej Słodyczy
Ogólnopolski program, który znasz z
wppiekarniacukiernictwo-i-piekarstwobake-and-sweer
akademia-mistrzaprzeglad-piekarski-i-cukierniczyupicg
mistrz-branzyakademia-mistrzaupicg
oliviajoyviva
shapezwierciadloparty